230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Održan Sajam obrazovanja u Trebinju

Danas je u Domu kulture u Trebinju, u organizaciji Unije studenata Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom prosvete RS i Vlade RS, a u partnerstvu sa agencijom Akvarius, održan Treći po redu Sajam obrazovanja u RS.

120425-sajam3

 

Cilj ovog, kao i prethodnih Sajmova, je da se što većem broju maturanata i budućih studenata predstavi rad visokoškolskih ustanova u Republici Srpskoj. Sajam obrazovanja takođe omogućava predstavnicima različitih visokoškolskih ustanova, visokih škola i fakulteta, da svojim potencijalnim studentima predstave svoj rad, djelovanje, organizaciju, kapacitete i uopšte mogućnosti koje nude u obrazovnom smislu. 

Učesnike i organizatore Sajma pozdravio je načelnik Opštine Trebinje dr Dobroslav Ćuk, ističući značaj ovakvih manifestacija za otkrivanje afiniteta i pravilnu profesionalnu orjentaciju budućih studenata.

Sajam je organizovan u 10 gradova RS, prva dva su održana u Banja Luci i bili su klasičnog izlagačkog karaktera, dok je ovaj bio multimedijalnog karaktera. Maturantima su putem filma predstavljeni fakulteti, nakon čega su mogli da odaberu promotivni materijal fakulteta za koji su pokazali interesovanje. Sajam obrazovanja održaće se u Istočnom Sarajevu, Doboju, Brčkom, Foči, Prijedoru, Bijeljini, Zvorniku i Gradišci.

120425-sajam1

Današnji Sajam obrazovanja posjetili su maturanti Gimnazije Jovan Dučić iz Trebinja. Oni su ispunili anketne listiće koji će poslužiti Ministarstvu prosvjete i kulture pri planiranju upisa studenata na visokoškolske ustanove. Takođe, svi maturanti su ovom prilikom dobili narukvice, koje im obezbjeđuju ulazak na večerašnju žurku u kafeu Galerija Veritas, a koju organizuje Unija studenata RS.

120425-sajam7

120425-sajam4

120425-sajam6

120425-sajam_8

U okviru Sajma obrazovanja, predstavnici Radio televizije Republike Srpske, RTRS, su maturantima održali kratku prezentaciju o radu i djelovanju novinara, obavljanju istraživačkih zadataka, te obradi video materijala.