230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Reciklažno dvorište uskoro u Trebinju

Danas je u prostorijama opštine Trebinje u okviru projekta - "Održivo upravljanje otpadom u prekograničnom području BiH i CG", održan Okrugli sto, koji je imao za cilj jačanje javne svijesti, te uticanje na promjene navika kod građana, kada je u pitanju odlaganje otpada, kao i iznalaženje načina kako da se unaprijedi privatno i javno partnerstvo u upravljanju otpadom, kao jedan od mogućnosti rješavanja ovog značajnog problema.

120426-upravljanje_otpadom_002

Danas je održan drugi od tri trening modula iz oblasti uklanjanja otpada, na kome se najvećim djelom govorilo o okolinskim i društvenim aspektima upravljanja otpadom, kao jednim od važnih činilaca upravljanja otpadom. Učesnici današnjeg treninga su predstavnici komunalnih preduzeća, obrazovnih institucija, predstavnici privatnog sektora koji se bave pitanjima upravljanja otpadom i predstavnici nevladinih organizacija iz ove oblasti.

- Krajnji cilj brojnih treninga na područjima Hercegovine je uspostavljanje malog reciklažnog dvorišta u Trebinju, koje bi trebalo uskoro da se uspostavi, a na kojem bi se građani mogli edukovati o načinu razdvajanja i odlaganja otpada, kao i načinu iskorištavanja otpada kao resursa, ne gledajući na njega samo kao na problem i brigu, - istakao je za Lokoportal rukovodilac projekta, Slaviša Jelisić. 

Projekat „Održivo upravljanje otpadom u pograničnom području BiH-CG", finansira program EU IPA CBC BiH–CG, kojeg realizuju Opština Kotor u saradnji sa NVO Eko Centar DELFIN i njemačka agencija ASB u saradnji sa NVO LIR.