230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Održana Konferencija o marketingu i brendiranju

U Trebinju je danas održana Četvrta konferencija "Marketing u trgovini, brendiranje proizvoda i usluga", kojoj su, uz predstavnike lokalne samouprave, prisustvovali predstavnici Turističke organizacije i privrednici sa područja opštine.

120427-brend2

„U Republici Srpskoj ima mnogo potencijalnih, ali nema ni jedan zvanični brend. Zbog toga je Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske planiralo izradu strategije o brendiranju kako bi se stvorili preduslovi da u budućem periodu ovo područje dobije takve proizvode" izjavila je ministar trgovine i turizma Srpske Gorana Zlatković, učestvujući na današnjoj konferenciji o brendiranju.

Prema njenim riječima, cilj ovih konferencija je da se sagleda situacija kako i na koji način neki proizvod može da postane brend ne samo u Srpskoj već i u širem regionu.

120427-brend3

Kao potencijalne brendove sa područja Hercegovine Zlatkovićeva navodi pasulj "poljak", sir "trapist" i vina.

Dodajućii da bi brendiranje proizvoda za proizvođače, između ostalog, značilo veću prolaznost na tržištu, ona je napomenula da bi se, uporedo sa ovim aktivnostima, i potrošači morali edukovati, kako bi na tržištu mogli da prepoznaju taj brend. (Opština Trebinje)