230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Široki Brijeg- Leotar 5:1 (1:1)

Fudbaleri Leotara doživjeli su poraz na gostovanju u Širokom brijegu rezultatom 5:1. Konačan rezultat nije pravi odraz snaga na terenu.

111016-leo_siroki

Niko ne spori da je Široki brijeg bio bolji, ali je razlika na kraju previsoka. Leotar se dobro držao do 51. minuta, čak je bio ravnopravan protivnik. Međutim, nade Trebinjaca u pozitivan rezultat potonule su za svega 10 minuta. Leotar je bio oslabljen neigranjem Semjona Miloševića, Zdravka Šarabe, Aleksandra Bajata i Vladimira Todorovića.

Prvo poluvrijeme nije bilo mnogo sadržajno, ali su i pored toga postignuta dva gola. Leotar je prepustio loptu domaćinu, a iz kontri je dosta često i opasno ugrožavao gol Širokog. Prvu priliku Leotar je imao u 6. minutu, Pavle Sušić je centrirao sa desne strane, a Dragan Ristić je šutirao pored gola. U 20. minutu Leotar je poveo. Igor Aničić je izveo slobodan udarac sa lijeve strane, a Dragan Ristić je glavom pogodio nebranjeni dio Bilobrkovog gola. Vodstvo Leotara trajalo je samo pet minuta. Dalibor Šilić je izveo slobodan udarac sa 30 metara, lopta pogodila u "živi zid" i prevarila Boška Milenkovića. U 31.minutu Šilić je centrirao, a šut Varee glavom sa pet metara Milenković brani.

U nastavku pravi potop Leotara u svega 10 minuta. U 51. minutu Šilić je ubacio sa lijeve strane, lopta preletila Milana Zorića, a Vagner atraktivno pogađa mrežu Leotara. U 59. minutu Slobodan Kokić je izgubio loptu na sredini terena, Varea ušao u šesnaesterac, gdje ga sa leđa ruši Srđan Andrić. Loptu je na penal namjestio Dalibor Šilić, Milenković je krenuo u dobrom smjeru, ali je šut bio jak i precizan. Dva minuta kasnije domaći su odigrali najljepšu akciju na utakmici, kada su sa tri pasa iz prve izbacili kompletnu odbranu Leotara. Kvesić je sjajno dodao do Vagnera, koji nesebično upošljava Vareu, a ovaj pogađa praznu mrežu. U 65. minutu Aleksandar Stojanovski je izašao sam na golmana, ali je Bilobrk zaustavio njegov šut. U 85. minutu Šilić je prošetao kroz odbranu Leotara, na tacni poslužio Matea Roskama, koji bez većih problema postiže peti gol za Široki.

ŠIROKI BRIJEG - LEOTAR 5:1 (1:1)

Široki brijeg - Stadion "Pecara". Gledalaca: 300. Sudija: Elmir Pilav (Sarajevo). Strijleci: Šilić u 25. i 58. iz penala, Vagner u 51.,Varea u 61. i Roskam u 85. minutu za Široki brijeg, a Ristić u 20. minutu za Leotar . Žuti kartoni: Ješe, Šilić, Roskam (Široki brijeg), Aničić, Vuković (Leotar).

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Ćorić, Bertoša, Brekalo, Ješe, Ivanković, Marsijano (od 68.minuta Kožul), Kvesić (od 64.minuta Zakarić), Varea (od 73.minuta Roskam), Vagner, Šilić. Trener: Marijan Bloudek.

LEOTAR: Milenković, Sušić, Andrić, Zorić, Nastić, Kokić (od 62. minuta Vuković), Lekić, G. Cimirot (od 62.minuta Dreč), Stojanovski (od 71.minuta Akufo), Ristić, Aničić. Trener: Borče Sredojević

(FK Leotar)