230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Odlični rezultati trebinjskih harmonikaša

Muzička akademija univerziteta u Istočnom Sarajevu i asocijacija za njegovanje akademske muzike „Novi zvuk“ su i ove godine u periodu od 25.04. do 28.04.2012. godine po treći put organizovali internacionalni festival harmonike „AKORDEON ART“ za koji se zna da je jedan od najjačih i po struci najkompetentnijih festivala u Evropi.

111228-muzicka koncert 007

I ove godine na festivalu su se pojavili učesnici iz 16 zemalja: Srbija, BiH, Bugarska, Finska, Francuska, Crna Gora, Makedonija, Špnija, Hrvatska, Rusija, Mađarska, Litvanija, Ukrajina, Italija, Slovenija i iz daleke  Australije. U veoma jakoj konkurenciji od 250 prijavljenih takmičara učenici Osnovne i Srednje muzičke škole „Trebinje“ su se kao i predhodnih godina pokazali u najboljem svjetlu. Osnovnu i Srednju muzičku školu „Trebinje“ predstavljalo je 5 učenika:

1. Višnjić Nenad IV razred osnovna muzička škola  klasa: Violeta Popadić I (PRVA NAGRDA)
2.  Jelačić Dragan IV razred osnovna muzička škola  klasa: Violeta Popadić I (PRVA NAGRDA)
3. Valentić Aleksa I razred srednja muzička škola klasa: Violeta Popadić (PRVA NAGRADA)
4. Šanjević Nikola I razred srednja muzička škola klasa:  Violeta Popadić (DRUGA NAGRADA)
5. Vulić Aleksandar III razred osnovne muzičke škole klasa: Dušanka Babić (PRVA NAGRADA)

Ovakav uspjeh učenika i profesora Osnovne i Srednje muzičke škole „Trebinje“ ujedno predstavlja i nastojanje grada da se u svakom, a prvenstveno kulturnom smislu, predstavi kao jedan od centara u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.