230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Priredba za trebinjske mališane

Danas je u prosotorijama Udruženje djece i roditelja sa posebnim potrebama, u saradnji sa dječijim vrtićem "Naša Radost", priređena priredba za djecu.

120503-djeca_zene_028

Priredba je održana u sklopu Projekta "Zajedno možemo više", koji je nastavak projekta "Rastimo zajedno otklonimo barijere poštujmo dječija prava", čiji je nosilac Udruženje djece i roditelja sa posebnim potrebama "Sunce nam je zajedničko" iz Trebinja.

Ovo je još jedna u nizu priredbi i druženja mališana, koje ovo Udruženje sprovodi u saradnji sa dječijim vrtićem "Naša radost" iz Trebinja, koji je i partner u ovom projektu. 

Prema riječima Mijata Šarovića, izvršnog direktora ovoga udruženja, cilj ovog projekta je rano otkrivanje problema u razvoju kod djece u vrtićima, te njihovo uključivanje u integracione grupe. - Iz tog razloga se i organizuju ovakve priredbe i druženja mališana, koja su veoma važna za njihov razvoj. Takođe ćemo uskoro u sklopu naših aktivnosti uskoro imati dnevni boravak za djecu sa teškim smetnjama, kao i program muziko terapije. Ovo je dobar primjer kako se mališani sa poteškoćama u razvoju mogu lijepo družiti sa ostalom djecom, - istakao je Šarović.

Ovaj Projekat finansira Evropska unija uz podršku UNDP i opštine Trebinje u saradnji sa Ministarstvom pravde BiH.