230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Radoje Stanković iz Trebinja osvojio treće mjesto na Red Bull Street Style-u (foto+video)

Trebinjac Radoje Stanković je 22. maja u Sarajevu na heliodromu Bosmala učestvovao na državnom finalu Red Bull Street Style takmičenju, i borio za titulu najboljeg fudbalera i kartu za Svjetsko finale Red Bull Street Stylea 2012, koje će biti održano u Italiji od 20. do 22. septembra.

120524-radoje2

Ekstremno, u stilu u kojem to zna napraviti samo ekipa Red Bull-a, 16 mladih takmičara, koji su nakon radionica u Mostaru i Banja Luci došli na finalno takmičenje u Sarajevo, pokazali su svoje vještine baratanja loptom.

"Borili" su se jedan na jedan, izvodeći razne trikove sa loptom, a cilj je bio impresionirati tročlani žiri koji ocjenjuje stil, kreativnost i tehniku.

U žiriju su bili BIH reprezentativac Vedad Ibišević, Brano Jakubović iz Dubioza kolektiva i Nedžad Brajić, predstavnik na svjetskim finalima Red Bull Street Stylea 2008 i 2010. godine. 

Parovi su se smjenjivali u trominutnim dvobojima, sijevali su atraktivni potezi i trikovi, gledaocima nije bilo lako pratiti kretanje lopte, a i sama sirota lopta je na kraju vjerovatno zaboravila gdje se nalazi. Žiri je ocjenjivao stil takmičara, njihovu kontrolu i kreativnost, a sve u kombinaciji sa muzikom.

Na kraju, u finalnom dvoboju sastali su se veterani prošlogodišnjih bh. kvalifikacija Red Bull Street Stylea: Zlatko Mešić iz Modriče (prošlogodišnji finalista) I Nedim Bajraktarević iz Neuchâtela, Švajcarska (prošlogodišnji polufinalista). Nakon dramatične i izjednačene finalne borbe, kao pobjednik je izašao Zlatko Mešić, ponijevši titulu najboljeg bh. street stylera i dobivši čast da predstavlja BiH u Svjetskom finalu.

U borbi za treće mjesto susreli su se Radoje Stanković (Trebinje) i Samir Salčin (Mostar), a pobjedu je odnio Trebinjac Radoje Stanković.

U toku je održavanje više od 200 kvalifikacijskih turnira u kojima učestvuje preko 5.000 takmičara. Predstavnici više od 50 zemalja će se u septembru okupiti na Svjetskom finalu u Italiji, a svaki od njih imaće isti cilj: osvojiti titulu šampiona Red Bull Street Stylea 2012 i epitet najboljeg freestyle fudbalera na planeti.