230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Mališani iz Ljubinja na moru

Stotinjak djece predškolskog uzrasta iz Republike Srpske otputovalo je u crnogorsko ljetovalište Kumbor u okviru projekta "Socijalizacija djece Republike Srpske" koji realizuje republički Javni fond za dječiju zaštitu.

120529-djeca

U saopštenju se pojašnjava da su u crnu Goru otputovala djeca predškolskog uzrasta iz Banjaluke, Bijeljine, Laktaša, Istočnog Novog Sarajeva, Rudog, Čajniča, Šipova i Ljubinja čiji je razvoj osujećen nepovoljnim materijalnim, socijalnim, zdravstvenim ili porodičnim prilikama.

Projekat se realizuje u 13 smjena od danas do 16. septembra, a u dječijem odmaralištu u hotelu "Kumbor" boraviće ukupno 1.700 djece, a u njihovoj pratnji biće stručno osoblje.

Stručna služba Fonda sa partnerima – centrima za socijalni rad, službama socijalne i dječije zaštite, nevladinim sektorom, republičkim udruženjima, medicinskim ustanovama i univerzitetima, uspješno je završila sve pripremne aktivnosti za ovaj projekat, dodaje se u saopštenju.

Javni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske jedanaestu godinu kontinuirano realizuje projekat "Socijalizacija djece Republike Srpske". (Srna)