230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

U Trebinju obilježeno 20 godina postojanja Elektroprivrede RS (foto)

Svečanom akademijom u Trebinju danas je obilježeno dvadeset godina od osnivanja javnog preduzeća Elektroprivreda Republike Srpske, a proslavi su prisustvovati najviši zvaničnici Srpske i poslovni partneri holdinga.

120601-ers20g11

Na svečanoj akademiji u Domu kulture prikazan je film o zavisnim preduzećima koja posluju u okviru ERS-a, a o poslovanju i planovima za budućnost govoriila je direktor ovog elektroenergetskog sistema Branislava Milekić.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željko Kovačević izjavio je danas da je cilj Elektroprivrede RS da bude stabilna i uspješna kompanija, koja će i u buduće sa stranim investitorima ostvarivati kvalitetnu saradnju i aranžmane i tako biti okosnica privrednog razvoja i stabilnosti Srpske.

„Strategija energetike do 2030. godine, između ostalog, bazirana je na investicijama u energetski sektor uz istovremenu težnju da ERS ostane u većinskom vlasništvu države, što neminovno podrazumijeva njeno restrukturisanje", rekao je Kovačević na obilježavanju 20 godina ERS-a.

On je dodao da ostvarivanje svih zacrtanih strateških ciljeva podrazumijeva zajednički angažman Vlade i ERS-a.

Direktor ERS-a Branislava Milekić istakla je da je održavanje energetske stabilnosti sve manje simbolički zadatak, a sve više realan temelj i izvor pokretačke snage za čitavo društvo i njegov privredni razvoj.

"Nakon dvadeset godina postojanja ERS može da se pohvali pozitivnim rezultatima i blistavom perspektivom i uprkos tome što globalne potrebe za energijom rastu iz dana u dan", rekla je Milekićeva.

U okviru svečanosti u Domu kulture priređen je bogat kulturno-zabavni program.

Svečanoj akademiji prethodilo je okupljanje gostiju i dobrodošlica u sjedištu ERS-a, sa početkom u 12 časova.