230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Održan Humanitarni koncert za pomoć djeci sa posebnim potrebama (foto+video)

Večeras je se u organizaciji Savjeta učenika Gimnazije "Jovan Dučić", održan humanitarni koncert školskog benda "Pandora" u kafiću "Klub 089".

120601-koncert07

Koncertu je prisustvovalo oko stotinjak uglavnom mladih ljudi. "Zadovoljni smo odzivom mladih Trebinja i nadamo se da ćemo prikupiti dovoljno sredstava za svu djeca iz Udruženja djece i roditelja sa posebnim potrebama", rekla je Anđela Šakota, predsjednik Savjeta učenika Gimnazije "Jovan Dučić". Ona je dodala da je cijela organizacija koncerta na dobrovoljnoj osnovi, kao i školski bend "Pandora" u sastavu: Đorđe Kurtović, Aleksa Gredo i Aleksandra Vulić. 

Sav novac prikupljen od ulaznica biće iskorišten za organizovanje izleta za djecu sa posebnim potrebama.

Srednje škole u BiH povezane su programom UN-a i UNICEF-a "Aktivni mladi" koji se implementira u partnerstvu Omladinske informativne agencije.

Program "Aktivni mladi" u školskoj 2011 - 2012 godini je program za razvoj liderskih vještina kod srednjoškolaca u BiH kroz koji će mladi moći kreirati svoje vlastite projekte, lobirati za njih u kontaktu sa institucijama, predstaviti ih u medijima, dobiti finansijsku podršku za realizaciju projekata, te na kraju biti u stanju i ostvariti ih u praksi. Sve to uz obuku, podršku i mentorstvo OIA-e i partnerstvo sa MDG fondom UN-a i UNICEF-a. Kroz ovaj proces mladi će u praksi iskusiti šta znače životne vještine i ključne kompetencije, koliko su važne za kasnije zapošljavanje i kakva je veza između obrazovanja i tržišta rada.