230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Osam uhapšenih - Zaplijenjeno 4.200 paklica cigareta

Osam lica je uhapšeno, među kojima i jedan policijski službenik, u akciji "Valter" provedenoj na području centara javne bezbjednosti Trebinje i Bijeljina radi sprečavanja nedozvoljene trgovine akciznih proizvoda, potvrdio je načelnik CJB Trebinje Dragan Nosović.

120605-valter1

"Od osam uhapšenih lica, jedno lice je policijski službenik kojem slijedi suspenzija i krivični postupak", rekao je nosović novinarima u Trebinju.

Nosović je rekao novinarima da su uhapšena četiri lica na području Bileće, po jedno lice na području opština Berkovići i Gacko, na području Bijeljine slobode su lišena dva lica, a za jednim licem se traga.

Nosović je naveo da je u toku ove akcije koja se provodi već nekoliko mjeseci zaplijenjeno 2.554 boksa cigareta, dok je u toku današnjeg pretresa oduzet 421 boks cigareta, izuzeta određena količina naoružanja, mobilnih telefona i istale opreme koja može doprinijeti rasvjetljavanju ovog djela.

On je rekao da je današnja akcija dijelom nastavak operativne aktivnosti "Proljeće", koju provodi MUP Republike Srpske sa ciljem sprečavanja i borbe protiv korupcije, i dio realizacije Akcionog plana MUP-a i Vlade za borbu protiv korupcije.

120605-valter3

Nosović je istakao da se to odnosi na policijskog službenika iz Policijske stanice Gacko i podsjetio da ovo nije prvi slučaj lišavanja slobode inspektora Poreske upave, inspektora policije.

On je istakao da je do sada pretreseno 12 lokacija, od čega 10 na području koje pokriva CJB Trebinje i dvije lokacije na području koje pokriva CJB Bijeljina.

"Tokom pretresa oduzeto je više od 4.200 paklica cigareta, putničko motorno vozilo 'pasat' i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku", dodao je Nosović.

120605-valter2

Cigarete su oduzete na području Bijeljine, a vozilo na području Bileće.

Nosović je rekao da je u provođenju akcije po nalogu odgovarajućih tužilaštava angažovano 70 policijskih službenika, veći broj policijskih vozila.