230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Profesorici Suzani Čerečina-Borković dodjeljen Orden Akademske palme u rangu Viteza

Danas je u hotelu "Platani" u Trebinju, profesorici francuskog jezika, Suzani Čerečina-Borković, ambasador Francuske u BiH Rolan Žil, u ime ministra za obrazovanje Republike Francuske i u skladu sa ovlaštenjima koja su mu povjerena, svečano dodjelio Orden Akademske palme u rangu Viteza.

120606-orden2

Suzana Čerečina-Borković je kao osnivač i predsjednica Frankofonog kluba i dobrovoljni instruktor francuskog jezika za trebinjsku regiju mnogo doprijenjela očuvanju i širenju Frankofonije na ovim prostorima.

„Vašim angažmanom sigurno ste dali primjer vašim kolegama i doprinjeli da lokalne vlasti, te direktori škola, shvate važnost francuskog jezika, drugog maternjeg jezika u Evropi, službenog jezika EU, OUN-a, Vijeća Evrope. Danas možemo, i to je istina, potvrditi da je Trebinje jedan od gradova RS i BiH u kojem se najviše uči francuski jezik, a taj jezultat je djelom i vaša zasluga, rekao je ambrasador Žil u svom obraćanju gospođi Čerečina-Borković.

Suzana Čerečina-Borković se u svom obraćanju zahvalila njegovoj ekselenciji ambasadoru Rolanu Žilu, kao i francuskoj Vladi što su joj omogućili da uđe u grupu onih ljudi koji su imenovani Vitezovima reda Akademske palme.

„Velika mi je čast da uđem u grupu dobitnika ovog velikog priznanja, namjenjenog isključivo profesorima. Ovo ujedno predstavlja i krunu moga dosadašnjeg rada. Ovom prilikom se zahvaljujem direktoru škole u kojoj radim Vasiljku Škrivanu, koji je uvijek imao razumjevanja za moja odsustva, ali sa druge strane ja sam se uvijek trudila da moje iskustvo prenesem u učionicu, mojim učenicima i mojim kolegama. Ovo priznanje je za mene velika motivacija da nastavim da radim kao do sada, ali sa mnogo većim entuzijazmom i željom da širim francuski jezik u kulturu u mome okruženju", istakla je profesorica Čerečina-Borković.