230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Proslavljen Dan opštine Gacko

Povodom obilježavanja slave opštine, "Dan ustanka opštine Gacko", juče je na Brljevu upriličena Sveta liturgija kao i prigodan kulturno-umjetnički program. 

120607-gacko1

Nakon okupljanja kod spomenika ustanicama na Brljevu i služenja parastosa za sve ustanike i pale borce za slobodu, uslijedio je i pozdravni govor načelnika opštine, Milana Radmilovića. Ovom prilikom načelnik opštine uručio je opštinske nagrade i priznanja. Opštinske povelje uručene su Crkvenoj opstini Gacko i OŠ "Sveti Sava" Gacko.

Predsjednik SO Gacko uručio je plaketu najboljem poljoprivrednom gazdinstvu Glogovac i najboljem đaku SŠC "Pero Slijepčević" Gacko, Bošku Čabrilu. Zamjenik načelnika opštine, Radoica Antunović, je uručio pehar i novčanu nagradu MOK Gacko, kao i diplome i novčane nagrade najboljem treneru i najboljim sportistima opštine.

120607-gacko

Svojom igrom i pjesmom, u kojoj su učestvovali i sami mještani, prisutne su pozdravili: KUD Zelengora Gacko i KUD Sveti Sava iz Zvornika, ženska pjevačka grupa KUD-a Zelengora, Izvorna grupa Gacko i "Tešan Podrugović", Danka Ilić i Milica Vučurević, kao i mlada gošća iz Bileće Danijela Bjeletić. Zvukom tradicionalnog instrumenata, pozdrav prisutnima su uputili i guslari Nikola Bošković kao i Slavko Goranović iz Niksića, ali i pjesnici Božo Đuranović (Nikšić) i Sreten Vidaković. (Opština Gacko)

120607-gacko2

120607-gacko3