230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

12. Mala Olimpijada u Trebinju

Dječije obdanište "Sveta Evgenija – carica Milica" iz Trebinja sinoć je na Sportskim terenima "Srđan Aleksić" organizovalo tradicionalnu "malu olimpijadu" u kojoj su se u više disciplina takmičili mališani ove vaspitne ustanove.

120609-olimpijada2

Otvarajući ovu "sportsku manifestaciju" duhovnik i nadzornik u radu ovog vrtića Aleksandar Ilić pohvalio je zalaganje vaspitačica koje se, kako je rekao, trude da uz duhovno vaspitanje djecu izvedu na pravi put, da ih pripreme za školu i što ih sa vjerom i ljubavlju uče istinskim vrijednostima.

U jednoipočasovnom programu svih 60 polaznika ovog vrtića takmičilo se u plesu sa balonima, potezanju konopa, pretezanju ruke, igrama kengura i drugim disciplinama, a prisutni roditelji i gosti su bodrili mališane koji su se, uz asistenciju vaspitača, hrabro borili, a čije su reakcije i radost izmamljivali osmijehe i burne aplauze.

120609-olimpijada1

Vaspitačice ističu da je ovo jedina olimpijada gdje su svi pobjednici i gdje nema zavisti niti ljubomore već je riječ o iskrenim dječijim radovanjima i spontanim reakcijama.

Upravnica vrtića Svetlana Marić kaže da se "mala olimpijada" organizuje već 12. put u čast najstarijih polaznika koji odlaze iz ove ustanove, kao i da bi im i na ovaj način poželjeli srećan i uspješan polazak u školu.

Vaspitači kažu da nije mali broj one djece koja i kasnije povremeno dolaze da ih posjete i da se poigraju sa malim drugarima i igračkama.

Kapacitet obdaništa je 60 mališana, od godinu do predškolskog uzrasta, sa kojima svakodnevno sa velikom ljubavlju, strpljenjem i brigom radi pet vaspitača, o čemu govori velika zainteresovanost za upis u ovaj vrtić.

Obdanište "Sveta Evgenija - carica Milica", koji radi već jedanaestu godinu, prvi je pravoslavni vrtić na prostoru Hercegovine, čiji je osnivač Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska.

120609-olimpijada3