230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Ranko Slijepčević i roman prvjenac "Hamlet od Tribunije"

Ranko Slijepčević poznati kantautor iz Trebinja prije par dana je objavio roman pod naslovom "Hamlet od Tribunije". Ovo djelo svečano će promovisati Turistička organizacija Opštine Trebinje u julu ove godine našem gradu. Promociji će prisustvovati i sam autor.

120611-Hamlet

Hamlet od Tribunije je roman pisan u obliku dnevnika i govori o piščevim susretima sa dragim ljudima, kako na javi, tako i u snu. Ovim romanom koji je nastao u protekle 3 godine Ranko se vraća u svoje djetinjstvo provedeno na trebinjskim ulicama, kao i u vrijeme svoje mladosti sa posebnim osvrtom na sedamdesete i osamdesete godine proteklog vijeka.

Roman je sačinjen od 4 zasebne priče koje ustvari čine cjelinu. To je priča o ljudima koji su obilježili autorov život, priča o snovima, nadanjima, usponima, padovima jedne generacije o onome što je moglo biti i onome što je bilo. Ili kako sam autor kaže "Pričao sam o običnim dječacima, koje smo sretali i pozdravljali u jednom boljem vremenu, koje je imalo sve dobre predznake, ali nije izduralo. Kroz njihove srećne i one malo tužnije trenutke, koje smo svi na neki način prošli i nadam se da će se misli iz ove knjige prepoznati sa posvećenim".

Knjiga je multimedijalna, jer je prati CD sa kompilacijskim izborom autorovih već odavno poznatih pjesam, kao i pet novih numera, od koje su tri instrumentalne, zapakovane u chillout, koji je trenutna svera Rankovog muzičkog interesovanja. Knjigu, kao i CD zatvara pjesma "Trebinjska", koja je lična karta našeg Ranka Slijepčevića.