230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Trebinjski Gimnazijalci posjetili Sloveniju (foto)

Grupa učenika Gimnazije "Jovan Dučić" u Trebinju učestvovala je u ovogodišnjem EUFOR školskom takmičenju, na temu "Olimpijski duh - duh zajedništva i osvojila nagradno putovanje u Sloveniju.

120615-diploma

12 članova žirija, predstavnika ambasada Republike Slovenije, Mađarske, i Republike Austrije, te predstavnici EUFOR-a i NATO-a, ocijenili su aplikacije, te putovanjem Sloveniju nagradili isključivo škole sa najboljim rezultatima. Svim pobjednicima ovog takmičenja podijeljene su diplome.

Simbolično nazvavši svoj projekat "Budimo velikog srca" učenici prvog razreda Gimnazije "Jovan Dučić,  Isidora Kojić, Tamara Benderać i Vuk Milivojević, uz podršku razredne profesorice Zdravke Pecelj, a uz pomoć ostalih učenika iz razreda, organizovali su veliku akciju prikupljanja odjeće, obuće, sredstava za higijenu, te sve to sortirali i podjelili najugroženijim stanovnicima grada Trebinja. 

"Gimnazija "Jovan Dučić" iz Trebinja je jedina škola iz Republike Srpske koja je nagrađena na ovom takmičenju. Veoma je važno istaći da su pokretači ovog humanitarnog projekta, djeca, učenici prvog razreda srednje škole, te da su sa velikim entuzijazmom i jakom voljom iznijeli ovaj projekat i za njega lijepo nagrađeni" istakla je za Lokoportal profesorica Zdravka Pecelj.

Učenici su se sa putovanja vratili kućama obogaćeni ne samo novim iskustvima, nego i novim prijateljstvima sa mladima iz različitih sredina, sa kojima su ostali u prijateljskim odnosima.