230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Visoki evropski zvaničnici u posjeti Trebinju

Trebinje raspolaže jakim privrednim potencijalima i ukoliko bude na pravi način njima rukovodilo ima sjajnu budućnost, a EU je zainteresovana da pomogne ovom kraju kao i cijeloj BiH da postane članica Unije, rekao je danas u Trebinju specijalni predstavnik EU Peter Sorensen.

120615-sorentsen01

„EU je na ovim prostorima prisutna odavno i pomaže razvojne projekte koje su od velike važnosti za stanovništvo", rekao je Sorensen novinarima nakon okruglog stola pod nazivom „2012.-godina EU" kome su osim građana i predstavnika lokalne vlasti, prisustvovali i francuski i bugarski ambasadori u BiH Roland Žil i Angel Angelov.

Ambasadori su iznijeli jedinstveno mišljenje da je ekonomija rješenje i odgovor na sve probleme današnjice, napominjući da je bilo riječi o tome koliko bi EU mogla dati podršku ekonomskim planovima i određivanju i postavljanju boljeg zakonodavnog okvira u BiH.

Oni su konstatovali da su veoma značajnim Sorensenove posjete gradovima BiH, jer, kako su rekli, građani mogu da vide da evropska perspektiva i put BiH nije prazna priča i da ona ima svoj sadržaj.

Istaknuta je i važnost prekogranične saradnje Trebinja sa Hrvatskom i Crnom Gorom kao potencijalnim članicama EU. (Srna)