230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Održana biciklistička trka "Za sirac sira" - Igor Škero najbolji (foto)

Na biciklističkoj trci "Za sirac sira" koja je danas održana u selu Žakovo nadomak Trebinja, učesvovalo je 28 takmičara i rekreativaca.

120617-sirac15

 

Sirac sira je dobio najbrži takmičar trke, iskusni planinar i biciklista, Igor Škero predsjednik PD "Vučji zub". Drugo mjesto je pripalo Trifunu Ćuku, dok je treće mjesto osvojio Zoran Gudelj.

"Ovo je prva trka ovoga tipa na području Trebinja. Staza je bila dužine 4 km i prilično je teška i zahtjevna, te je bilo potrebno malo snage i vještine u nekim djelovima staze. Pored promocija biciklizma i druženja, ova trka promoviše naša sela, a naziv ove manifestacije "Sirac sira" i sama nagrada je promocija jednog našeg autentičnog proizvoda" - rekao je Igor Škero u izjavi za novinare. 

"Planiramo da ova manifestacija postane tradicionalna, a sa vremenom i međunarodna. Cilj trke je promocija biciklističkog sporta, hercegovačkog sela i domaćih proizvoda. I naravno druženje, rekao je organizator Slavenko Vukasović, koji je i sam učestvovao u trci. 

Na startu (cilju) je bilo mjesto okupljanja za sve učesnike skupa (muzika, piće, druženje), a tu su i svečano dodijeljene i nagrade za najbolje bicikliste i diplome za učesnike. Nagrada za najbolje bicikliste je kao što naziv trke kaže – „Sirac sira" , dakle autentični hercegovački sir, naravno uz trofej - ručno izrađeni keramički tanjir koji ostaje za uspomenu.

Da sve protekne u najboljem redu pobrinuo se organizator trke PD "Vučji zub" Trebinje, a u suret su izašli i predstvavnici Vatrogasne jediince Trebinje, Medicinske službe bolnice Trebinje, kao i mladih Crvenoga krsta iz Trebinja.