230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Trebinjci oduševili Beograd (foto+video)

Turistička organizacija opštine Trebinje je 15. i 16. juna 2012. godine odrganizovala promociju turističkih potencijala Trebinja pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, a uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

120617-tot9

U Vili Republike Srpske u Užičkoj, 15. juna 2012. godine u 20 sati je organizovano druženje sa Trebinjcima i prijateljima Trebinja u Beogradu uz specijalitete hercegovačke kuhinje i čuvena trebinjska vina.

Prisutne je pozdravio direktor Predstvaništva, g-din Mlađen Cicović koji je ukratko izložio funkciju Predstvaništva RS u Srbiji. Potom je goste pozdravila i poželjela dobrodošlicu u ime Turističke organizacije opštine Trebnje, kao i u ime Opštine Trebinje, Tatjana Bulajić, direktorica Turističke organizacije opštine Trebinje i izložila program dešavanja i razloge promocije turističkih potencijala u Trebinju.

Uz hercegovačke specijalitete i degustaciju vina poznatih trebinjskih vinarija (Petijević, Tarana, Tvrdoš, Sekulović, Anđelić), tu veče je u ime Udruženja vinara " VINOS " govorio g-din Dragan Anđelić, vlasnik vinarije Anđelić.

Sutradan, u subotu, 16. juna, u Knez Mihajlovoj ulici, preko puta Ruskog cara, od 11 do 14 sati je bio postavljen štand ne kome su se promovisali turistički potencijali Trebinja putem promotivnog materijala i informatora, a u pratećem programu je nastupao KUD " ALAT SWISSLION " sa pjesmama i igrama iz Trebinja, Hercegovine, a i Srbije.

Atmosfera u Knez Mihajlovoj je bila tako dobra, da su u neka doba i posjetioci ušli u kolo i igrali. Bila je velika posjećenost, kako domaćih, tako i stranih turista (tu su se upravo zatekli turisti iz Japana koji su bili oduševljeni, a i mnogi drugi ).

Oba dana manifestacije su propraćena od velikog broja ljudi, a izdvojit ćemo samo neka od imena: Slobodan Vujović, Ivan Tasovac, Božidar Glogovac, Gojko Đogo, Radomir Šika Begenišić, Radojica Kuzmanović, Slobodan Aćimović i mnogi drugi, kako rodom iz Trebinja, tako i Beograđani. (Tatjana Bulajić TOOT)