230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Radionica i zapošljavanju i ekonomskom razvoju

"Uspostavljanje lokalnog partnerstva za zapošljavanje i ekonomski razvoj" tema je radionice održane danas u Trebinju, na kojoj je istaknuta neophodnost uspostavljanja lokalnog partnerstva radi povećanja zapošljavanja.

120619-zaposlenost

Današnjem skupu prisustvovali su predstavnici lokalne zajednice, regionalnog Zavoda za zapošljavenje i privredne komore.

Stručnjak za izgradnju kapaciteta lokalnih službi za zapošljavanje u BiH Sorin Dumitru rekao je da je neophodno uspostavljanje lokalnog partnerstva za unapređivanja već postojeće lokalne mreže između opštine, biroa za zapošljavanje i poslodavaca, radi većeg zapošljavanja.

„Neophodno je usmjeravanje na lokalne potrebe i lokalne resurse, radi povećanja privrednih kapaciteta, a time i većeg zapošljavanja", rekao je Dumitru i istakao potrebu uvezivanja sektora obrazovanja i zapošljavanja, kao dva usko povezana segmenta društva.

Mirjana Sušić, referent za posredovanje u Zavodu za zapošljavanje Trebinje istakla je da odziv lokalnih privrednika današnjoj radionici nije opravdao očekivanja, ali da je trebinjski Zavod zainteresovan za sve programe i sadržaje kako bi se doprinijelo povećanju zaposlenosti.

„Posebno je važno da ovoj radionici prisustvuje veliki broj privrednika, odnosno predstavnika preduzeća koja uspješno posluju i koja imaju potrebe za novim radnicima. Ovo je prilika da se i naše škole uključe u buduće konkretne aktivnosti ovog projekta", rekla je Sušić.

Inače, Projekat izgradnje institucija i kapaciteta u sektoru zapošljavanja u BiH finansira Evropska unija.