230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Izvanredan solistički koncert Anje Dučić (foto)

Večeras je u Muzeju Hercegovine pred oko pedesetak posjetilaca, prijatelja i rodbine, mlada i izuzetno talentovana jedanaestogodišnjakinja Anja Dučić očarala sve prisutne svojim prvih solističkim koncertom.

120621-anja05

Anja je učenica osnovne muzičke škole u Trebinju, a njena profesorica violine Ljiljana Rajović radi sa njom već 4 godine.

"Anja je jedno divno, poslušno i vrijedno dijete. Jako je talentovana i u nju stvarno vrijedi ulagati i graditi. Program koji je večeras odsvirala je veoma zahtjevan, a polovina programa je namjenjen za srednju muzičku školu. Sa kompozicijom kojom je otvorila koncert Anja je nedavno osvojila specijalnu nagradu na Republičkom takmičenju u Banja Luci.

Na violini koju, kako saznajemo, odmalena obožava Anja je sa lakoćom odsvirala kompozicije najpoznatijih svjetskih kompozitora.

Na programu su bili: Bramsova Uspavanka; Žalosna pjesma od Čajkovskog; potom Akolajev Koncert u a-molu, I stav; Danklaova Etida br. 4; te Ridingov Končerto u h-molu, II i III stav; Bokerinijev Menuet i Španski ples od Korčmareva.

"Zadovoljna sam večerašnjim koncertom, naporno sam se pripremala i u budućnosti ću nastaviti da sviram i radim na svom usavršavanju kroz srednju muzičku školu, a nakon toga i na fakultetu", - istakla je mlada i talentovana trebinjska violinistkinja Anja Dučić. 

Anju je večeras na klaviru pratila profesor klavira u Muzičkoj školi Trebinje, Jelena Kovačević.