230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Petrina: Obavještenje za javnost Trebinja

Poštovani građani Trebinja,

120622-obavj01

Pošto smo u proteklih dva dana potpisivanja Peticije za institucionalnu zaštitu graditeljskog nasleđa grada Trebinja ustanovili da veliki broj nas, građana Trebinja, voli svoj grad i želi da sačuva njegovo graditeljsko naslijeđe, obavještavamo vas o narednim aktivnostima naše neformalne grupe.

Odmah po prikupljanju peticije sastaćemo se sa našim najkredibilnijim stručnjacima iz oblasti arhitekture i graditeljskog naslijeđa, univerzitetskim profesorima sa arhitektonskih fakulteta u Beogradu, Novom Sadu i Banja Luci.

Na naš prijedlog biće održan stručni savjet na temu „ Institucionalna zaštita graditeljskog naslijeđa grada Trebinja". Obzirom da su to naši univerzitetski profesori sa kojima sarađujemo već duži niz godina sastaćemo se sa njima lično i na konkretnim katedrama, i pronaći najadekvatniji odgovor struke.

Savjet univerzitetskih profesora je neizostavan u proceduri, i njihovo stručno mišljenje često može da bude i konačno, a priloženo savjetodavno, za konkretne zavode za zaštitu graditeljskog naslijeđa.

Ne zaboravite da i pored njihove dobre volje i profesionalnih odgovornosti za zaštitu graditeljskog naslijeđa upravo našom peticijom građani Trebinja daju i pravosnažnost njihovog savjetodavnog mišljenja. Kao neformalna grupa građana preuzeli smo odgovornost koju su izbjegle nadležne institutucije. Odlučni smo da istrajemo da u ime svih nas pravno zaštitimo naše graditeljsko naslijeđe.

Onako kako se potpiše Trebinje tako će ostati lijepo i zaštićeno

A i poslaćemo poruku drugima da nismo primitivci koji ne znaju da cijene svoj grad, već građani sa tekovinama civilizacijske kulture. Ne dozvolimo da našom neodlučnošću dovedemo u pitanje našu obavezu da zaštitimo naš grad i dođimo odgovorno i građanski da potpišemo našu PETICIJU! (potpisivanje Peticije za zaštitu graditeljskog nasleđa grada Trebinja trajaće do subote 23.06.2012. do 21h).

(Neformalna grupa građana za Zaštitu graditeljskog nasleđa grada Trebinja)