230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Još jednom potvrđena bratska ljubav Kosova i Hercegovine

Od 17. do 24. juna u Kosovskoj Mitrovici je održan 18. Sabor kulturnog stvaralaštva Srbije, na kome je pored društava sa područja Srbije, Makedonije i Crne Gore, kao predstavnik Republike Srpske učestvovalo KUD „Hercegovina" iz Petrovog Polja, pored Trebinja, čime je po ko zna koji put dokazalo bratsku ljubav sa Kosovom.

120626-kosovo2

U mnoštvu priznanja i nagrada koje je dobilo KUD „Hercegovina", jedno od najdražih priznanja Hercegovcima je Povelja za najveći doprinos u jačanju srpskih kulturnih veza i očuvanje tradicije, vjere, jezika i bratskih odnosa sa Kosovskom Mitrovicom.

120626-povelja

Direktor kulturnog centra „Dragiša Žarković" iz Kosovske Mitrovice, Miodrag Radimirović, posljednje večeri druženja sa Hercegovcima je rekao da nema tih riječi kojima se može opisati veza Hercegovine i Kosova, te dodao : „Ova Povelja predstavlja jednu zahvalnost Kosovske Mitrovice za podršku koju Petrovo Polje i Trebinje daju svojim sunarodnicima Kosovu. Oni su dolazili kada su svi sa Kosova odlazili i pružali podršku uvijek kada je bilo najteže."

Koliko su jake bratske veze KUD „Hercegovina" i Kosovske Mitrovice moglo se vidjeti i po mnogobrojnim aplauzima koje je ovo hercegovačko društvo dobijalo, gdje god se pojavilo na području Kosovske Mitrovice. Da je neraskidiva bratska veza Hercegovine i Kosova, potvrdile su i suze mnogih građana Kosovske Mitrovice pa i samih čelnika grada.

U okviru 18. Sabora kulturnog stvaralaštva Srbije predstavili su se i glumci iz Gradskog pozorišta Trebinje sa predstavom „Laki komad", koji su takođe pobrali veliki broj aplauza.

120626-kosovo1

Mora se dodati da su KUD „Kosovski Božur" i opština Kosovska Mitrovica bili i više nego dobri domaćini i na visini zadatka, te se i ovim putem svima njima KUD „Hercegovina" jako zahvaljujemo na gostoprimstvu. A koliko su jake veze KUD „Hercegovina" i Kosovske Mitrovice pokazuju i SMS poruke koje su dobijali članovi KUD „Hercegovina" od članova KUD „Kosovski Božur" koje glase :

" Kako Tanjug javlja: "U Kosovskoj Mitrovici je i dalje neverovatnih 37 stepeni, ali građanima ipak nedostaje dodatna toplina koju obezbedjuje prisustvo članova "KUD-a Hercegovina" iz Petrovog Polja"...

120626-kosovo

Tekst: Nikolina Simić

Fotografije: Srđan Miladinović