230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Cerovac: Polaganje njemačkog ispita u Sarajevu

Grupa od šestoro učenika iz škole "Cerovac" je 20. i 21. juna na Gete-institutu (Goethe-Institut) u Sarajevu polagala ispit za međunarodno priznati sertifikat „Start Deutsch 1". 

120628-cerovac

Svi polaznici su uspješno položili ispit sa najvišim ocjenama i dobili sertifikate. Ispit „Start Deutsch 1" odgovara nivou A1 poznavanja stranog jezika prema CEFR-u (Zajednički evropski referentni okvir za jezike) i sastoji se iz pismenog i usmenog dijela, pri čemu se ocjenjuju sve jezičke vještine: čitanje, pisanje, slušanje i govor. U pratnji profesorice njemačkog jezika, Vedrane Miljković, učenici su bili smješteni u jednom hostelu na samoj Baščaršiji, družili se, šetali i išli u kupovinu, te u najboljem raspoloženju i bez treme pristupili polaganju ispita.

Učenici su se sa njemačkim jezikom prvi put susreli u prethodnoj školskoj godini. Redovno i sa interesovanjem su pohađali nastavu, što je na kraju i dovelo do tako sjajnih rezultata. Oni se svakako neće zaustaviti na tome, jer, kako kažu, sljedeće godine ih čeka novi izazov – „Start Deutsch 2".

(Sponzorisani članak)