230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Sredojević obavio prozivku igrača (foto)

Fudbaleri Leotara su danas na stadionu "Police" počeli sa pripremama za novu sezonu u kojoj će im glavni cilj  biti stabilizovanje na sredini tabele Premijer lige.

120628-prozivkafk1

Na prvom treningu se pojavilo 18 igrača, dok će se ekipi uskoro priključiti i ostali igrači. Prozivku je obavio šef stručnog Borče Sredojević.

Timu se priključilo i 5 novih mladih i neafirmisanih igrača iz omladisnkog pogona kluba, koji će se u narednim danima pokušati nametnuti stručnom štabu.

Sredojević je ovom prilikom svim igračima poželio dobrodošlicu i izrazio želju da kroz ovaj pripremni period pokažu sve svoje kvalitete. "Moram da kažem da smo u prošloj polusezoni u igri imali i amaterizma i totalnog amaterizma, ali ću u narednom periodu od svojim igrača zahtjevati da profesionalno izvršavaju sve svoje obaveze i zadatke koji se ispred njih postave. Od prvog dana radićemo punom parom. Odmah ćemo imati dva treninga. Poznato mi je kakvi uslovi vladaju u Trebinju u julu, kada su temperature na suncu i preko 50 stepeni. Uprava kluba nastoji da nam obezbijedi da se na nekoliko dana izmaknemo iz te vreline i otputujemo na pripreme na neku planinu. Plan priprema je napravljen do najmanjih detalja i što se tiče stručnog štaba, pripreme mogu da počnu" - naglasio je Sredojević.

"U narednoj polusezoni očekujemo da ćemo prevazići i ispraviti mnoge propuste koje smo do sada pravili, kao i dovođenjem iskusnih igrača u Premijer ligi uspjeti da se stabilizujemo na sredini tabele. Od mladih igrača zahtjevam da ozbiljno i odgovorno pristupe radu u ovom klubu, kako bi u ovoj polusezoni postigli jedno stabilno stanje u klubu, kao i na tabeli, a premije neće nedostajati. U narednom periodu biće napravljena transfer-lista, biraće se kadar koji će igrati u Leotaru, omogućiće se uslovi za pripreme van Trebinja i postaviće se minimalni cilj, a to je sredina tabele" - istakao je predsjednik FK Leotara, Luka Petrović.

Očekuje se dolazak već najavljenih Njegoša Goločevca i Aleksandra Vasiljevića iz kulskog Hajduka, kao i Marka Mančića iz niškog Radničkog. Pored njih na probu dolaze Ognjen Petrović (Kozara), Amar Čekić (Unteršahing), Bojan Đorđić (Sloga, Doboj) i Petar Planić (OFK Beograd).

- Goločevac, Vasiljević i Mančić su fudbaleri na kojima smo mi insistirali i oni su već provjereni igrači. Što se tiče ostalih fudbalera, to su igrači za koje smo obavili detaljan skauting, dobili smo pozitivna mišljenja o njihovim sposobnostima. Riječ je o mladim fudbalerima, čije vrijeme tek dolazi i ako budu zadovoljili na treninzima i kontrolnim utakmicama, bićemo srećni da im ponudimo ugovore - naglasio je sportski direktor Leotara Željko Radović.

- Na 'Policama' će biti još nekoliko mladih fudbalera iz Srbije i BiH, koji će tu biti na probi. Oni koji zadovolje ostaće u Trebinju - dodao je Radović.

Žrijeb

Žrijeb takmičarskih brojeva ekipa za novu premijerligašku sezonu 2012/13. obaviće se u utorak, 3. jula u 12 časova u Vogošći. On će biti poludirigovan kako ekipe iz istih gradova ne bi bile domaćini u istom kolu, a očekivati je da isto zatraže ekipe iz susjednih gradova. Novi šampionat BiH počinje 4. avgusta.