230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Završeno takmičenje "Udicom na plovak" (foto)

Završeno je još jedno Prvenstvo grada Trebinja u lovu ribe udicom na plovak, koje tradicionalno organizuje Sportsko ribolovno društvo Trebinje. 

 

Na ovogodišnjem Prvenstvu Trebinja učešće je uzelo 33 takmičara, i to 10 pionira, 5 omladinaca i 18 seniora. S obzirom da na području rijeke gdje se održavalo takmičenje ovih dana radi mašina za čišćenje korita rijeke, te je po mišljenju organizatora uplašila ribu, današnji ulov je bio dosta mali za razliku od proteklih godina. 

Prvo mjesto u kategoriji pionira sa 820 poena, osvojio je Milorad Rosić, drugo sa 520 poena Viktor Gurović i treće mjesto sa 310 poena osvojio je Nikola Kovačević.

Prvo mjesto u kategoriji omladinaca sa 400 poena osvojio je Srđan Anđelić, drugo sa 330 Danilo Gačić i treće mjesto sa 310 poena osvojio je Vladimir Čučković.

Prvo mjesto u kategoriji seniora sa 680 poena osvojio je Zoran Dobranić, drugo sa 530 Nemanja Ilić i treće mjesto sa 470 poena osvojio je prošlogodišnji šampion Dejan Garić.

Za najuspješnije takmičare ovom prilikom su obezbjeđene nagrade, medalje i diplome. Takmičenje je održano na području od betonskog mosta do Rastoka. Pravo na takmičenje su imali svi sportski ribolovci registrovani u Sportskom ribolovnom društvu Trebinje.

"Veoma smo zadovoljni što ovo postaje jedno tradicionalno takmičenje i svake godine ukuplja sve veći broj mladih ribolovaca. Ove godine smo planirali da pokrenemo i školu ribolova, sa ciljem da popularizujemo ovaj sport i da aktiviramo sve mlade ribolovce da aktivno učestvuju u očuvanju ribljeg fonda, kao i samoj ekologiji i čišćenju korita rijeke Trebišnjice", - istakao je ovom prilikom Mićo Ninić predsjednik Sportskog ribolovnog društva Trebinje.