230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Počinje gradnja nove autobuske stanice

U Trebinje je danas potpisan ugovor između Opštine Trebinje, kao investitora objekta Autobuske stanice, i firme „Porobić" d.o.o. Trebinje, izvođača radova na novoj stanici.

120707-autobus

Ovim je i zvanično počela izgradnja ovog značajnog objekta, čime će se riješiti dugogodišnji problem Trebinjaca i gostiju koji stižu u najjužniji grad Srpske.

Nova Autobuska stanica biće izgrađena u krugu nekadašnje kasarne „Vojvoda Luka Vukalović", na mjestu vojne trpezarije (zapadni izlaz iz grada).

120707-bus01

"Nismo se odlučili za renoviranje stare autobuske stanice, jer tamo nisu jasni imovinsko pravni odnosi. Nezakonitom privatizacijom prodato je nešto što se nije znalo čije je. Jedan dio perona pripada Neimarstvu, a drugi, ko zna kome. Mislim da je ova lokacija po svemu idealno rješenje i možda je i bolje da je ovako ispalo. Gradimo novu, savremenu i funkcionalnu autobusku stanicu" kazao je načelnik Opštine Trebinje dr Dobroslav Ćuk, koji je u ime Opštine potpisao ugovor.

On je dodao da je za ovu namjenu iz redovnih budžetskih sredstava izdvojeno oko 1.400.000 KM, te da će prva faza izgradnje, kojom će se omogućiti normalan autobuski saobraćaj, biti završena najkasnije za 90 dana.

"U prvoj fazi uradiće se donji dio, čitava zgrada spolja, te jedan dio spoljnog uređenja. Za sada je samo poznato da ćemo ovo završiti i riješiti problem, a hoće li nakon gradnje autobuske, opština osnovati preduzeće ili ćemo naći partnera i izdati mu pod zakup objekat, odlučićemo u narednom periodu", dodao je dr Ćuk, ističući da su ugovorena sredstva za ovu fazu u iznosu od milion 175 hiljada KM.

120706-bus02

Božo Porobić, vlasnik firme koja izvodi radove, potvrdio je da očekuje da će radove završiti u predviđenom roku.

"Ovo nije previše zahtjevan posao, tako da ćemo sa našom mehanizacijom i ljudstvom gradnju završiti u ugovorenom roku" poručio je Porobić.

Do tada, u funkciji će i dalje biti autobusko stajalište na parkingu pored upravne zgrade Elektroprivrede RS. (Opština Trebinje)