230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Marija Pikić otvorila Sarajevo Film Festival

U petak 06. jula je u Narodnom pozorištu u Sarajevu, svečanom ceremonijom zvanično otvoreno 18. izdanje Sarajevo Film Festivala. Ceremoniji je prethodio nezaobilazni crveni tepih, kojim su prošle brojne filmske zvijezde i profesionalci. Jedna od njih je i Trebinjka, Marija Pikić.

120707-marija-pikic-sff

Marija Pikić, mlada Trebinjska glumica igra glavnu ulogu u filmu Djeca. Film je režirala Aida Begić, kojoj je ovo drugi dugometražni film. Film Djeca je na proteklom Filmskom festivalu u Cannesu nagrađen Specijalnim priznanjem žirija Un Certain Regard.

Film prati priču brata i sestre koji su ostali bez roditelja u ratu. Njihov život, sveden na puko preživljavanje, usložnjava se kada Nedim u tuči razbije skupocjeni mobitel sina lokalnog moćnika. Taj događaj će Rahimu (glumi Marija Pikić) dovesti do otkrića da da njen brat vodi dvostruki život.

Sarajevo Film Festival će trajati do 14. jula, a uz mnoštvo filmova publika ima priliku da se zabavi i u raznim popratnim koncertima, partyjima i drugim zanimljivim sadržajima.

(Sarajevo Film Festival/Lokoportal)