230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Portret Jovana Dučića na Trgu slobode

Mladi taletovani umjetnik Milan S. Milosavljević iz Beograda juče je na proputovanju kroz Republiku Srpsku, na Trgu slobode u Trebinju, u grafiti tehnici, uradio portret velikog trebinjskog pjesnika Jovana Dučića.

120713-ducic2

Prema riječima ovog slobodnog umjetnika iz Srbije, Trebinje je prvo mjesto u RS u kojem je radio ovako nešto, a sledeća stanica mu je Višegrad, gdje će da uradi Iva Andrića, a planira da obiđe i druge gradove u RS. Po završetku ovog umjetničkog djela izmamio je veoma pozitivne reakcije mnogobrojinih prolaznika, koji su ga nagradili i aplauzom.

Za crtanje portreta Jovana Dučića je dobio dozvolu od načelnika Opštine, a bilo mu je potrebno dva i po sata da ga završi. Milosavljević je diplomirao na Akademiji primjenjenih umjetnosti na smjeru zidno slikarstvo. Iskreni obožavalac srpske književnosti i književnika, ali, kako kaže, i drugih srpskih i internacionalnih junaka, Milosavljević je na Lekinom brdu, u beogradskoj opštini Voždovac, gdje živi, na ulicama naslikao veliki broj sličnih portreta. „Prijatno smo iznenađeni i gostoprimstvom načelnika i cijelog ovog grada, tako da obećavamo da ćemo mu se sigurno vratiti i ako poželite naslikati vam još nešto, poput Đokovića ili možda još bolje Bodiroge koji je vaše gore list“, rekao je Milosavljević.

120713-ducic3

120713-ducic4