230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Svečano otvoren Sportski kamp "Ušće" 2012

Svečanim postrojavanjem svih učesnika protekle noći u Eko centru Ušće otvoren je Sportski kamp, projekat podržan budžetom Opštine Trebinje.

120713-kamp2

Do sada, uz značajnu pomoć Opštine Trebinje, kao i trebinjskih firmi i mnogih donatora, izgrađena je kuhinja sa trpezarijom, sanitarni čvor, 15 koliba za smještaj 60 učesnika i multifunkcionalno asfaltno sportsko igralište. U izgradnju ovog igrališta utrošeno je oko 14 hiljada KM, od čega je Opština Trebinje obezbijedila sredstva u iznosu od 10.500 KM. Izgradnju Eko centra započeo je Odred izviđača Trebinje 2006. Godine.

Otvarajući šesti po redu Eko kamp, načelnik Opštine Trebinje dr Dobroslav Ćuk je istakao da je ovaj kamp zaživio zahvaljujući volonterskom radu brojnih članova i prijatelja Odreda izviđača Trebinje, te ogromnom entuzijazmu starješine Odreda Nebojše Ratkovića, kao i mnogim donatorima.

120713-kamp4

„Ovim je Trebinje dobilo predivnu eko oazu, u koju rado dolaze brojni građani i gosti našeg grada. Projektom su stvoreni dobri uslovi, kako za boravak djece na kampu, tako i za provođenje raznih sportsko-rekreativnih, edukativnih i zabavnih programa", rekao je dr Ćuk, podsjećajući da je ovogodišnji Sportski kamp Opština podržala sa iznosom od 9.500 KM.

Inače, Sportski kamp u Eko-centru Ušće počeo je 3. jula, a odvijaće se u 4 smjene, od po sedam dana, u kojima će učestvovati članovi ŽKK Trebinje 03, ŽRK Leotar, OK Leotar, djeca iz socijalno ugroženih kategorija, korisnici usluga Centra za socijalni rad Trebinje i Odreda izviđača Trebinje, te gosti iz Srpske Crnje, Kleka i Sečnja.

Podsjećajući da je do sada u programima Eko kampa, kao što su izviđački, volonterski, folklorni, sportski, ekološki, omladinski, kamp crvenog krsta, učestvovalo preko 1000 mladih, starješina Odreda izviđača Trebinje Nebojša Ratković je, uz zahvalnost Opštini Trebinje i drugim donatorima, rekao da je projekat Eko centra pokrenut u cilju stvoranja uslova za realizaciju različitih omladinskih projekata i aktivnosti.

120713-kamp3

„Ove godine kamp će se odvijati u četiri smjene, međutim, postoji mogućnost da se i produži, jer je veliko interesovanje sportskih klubova iz Trebinja da dio svojih priprema obave ovdje na Ušću. Inače ono što smo u početku zamislili vezano za sadržaje, već je, uglavnom, urađeno. Predstoji da sve to finiramo i dotjeramo sa travnjacima, novim sadnicama, stazama, kao i ogradom oko kampa" kazao je Nebojša Ratković, dodajući da Eko centar na Ušću pobuđuje sve veće interesovanje turista koji žele da se odmaraju u ekološki očuvanom ambijentu.

U okviru svečanog otvaranja Sportskog kampa, učesnici druge smjene su izveli prigodan zabavni program. (Opština Trebinje/Lokoportal)

120713-kamp1

120713-kamp5