230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Nekontrolisani požar u Gacku

Veliki šumski požar u rejonu sela Cernice na području opštine Gacko nekontrolisano se širi prema zapadu gdje je nepristupačan teren, a vatrogasci se bore sa vatrom da se ne bi proširila prema naselju Korita, rekao je danas zamjenik komandira vatrogasne jedinice Gacko Žarko Rudović.

120715-pozar_gacko

Rudović je naglasio da vjetar stvara ogromne probleme u gašenju požara, ali da je šesnaest ljudi danonoćno na terenu i nastoje da lokalizuju vatrenu stihiji.

Požar sa južne, istočne i sjeverne strane požarišta stavljen je pod kontrolu.

Rudović je napomenuo da je zbog požara koji je aktivan uz magistralni put Gacko–Bileća i gustog dima u poslijepodnevnim časovima moguće otežano kretanje saobraćaja na ovoj dionici puta.

U požaru koji je aktivan već peti dan i čija je linija duga nekoliko kilometara izgorjelo je više od 10 hektara listopadne šume, niskog rastinja i trave.

Na graničnom pojasu Crne Gore i Republike Srpske jedan krak požara proširio se kod Herceg Gradine iznad Trebinja, ali lastvanski vatrogasci drže vatru pod kontrolom.

U ovoj vatrogasnoj jedinici navode da vatra dolazi iz pravca Skočagore pa je moguće da će biti probijen pojas i u Gornjem Klobuku. (Srna)