230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Trebinje i Foča dobijaju nove centre za dijalizu

Bolnice u Trebinju i Foči u toku narednih devet mjeseci trebalo bi da dobiju nove, moderno opremljene centre za dijalizu.

111026-dom zdravlja bolnica 003

Ugovor o privatno-javnom partnerstvu za izgradnju dijaliznih centra u Trebinju i Foči potpisali su danas u Banjaluci ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Ranko Škrbić, direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Srpske Goran Kljajčin sa predstavnicima kompanije "Inel-med" iz Mostara.

U bolnici u Foči trenutno na hemodijalizu dolazi 15 stalnih pacijenata, a direktor ove ustanove Veljko Marić zahvalio je i resornom ministarstvu i privatnom partneru što se odlučio da za ovaj broj pacijenata izgradi novi dijalizni centar.
Kompanija "Inel-med" iz Mostara zastupnik je svjetske kompanije "Braun" za BiH i pobijedila je na javnom tenderu za izgradnju dva dijalizna centra.
Kompanija će sopstvenim sredstvima od oko 4,5 miliona KM izgraditi, opremiti i upravljati sa dva dijalizna centra, a petnaestogodišnjim ugovorom javni partner se obavezao da će usluge plaćati 110 evra za hemodijalizu po pacijentu i 130 evra za hemofiltraciju po pacijentu.
Republika Srpska će po izgradnji i ova dva centra imati ukupno 11 moderno opremljenih dijaliznih centara koji rade po modelu javno-privatnog partnerstva.
(Agencije)