230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Stabilnije na požarištima kod Bileće

Situacija na požarištu u rejonu Korita kod Bileće, koje je zahvatilo kilometarsku površinu niskog rastinja i visoke šume, večeras je nešto mirnija, ali je i dalje alarmantno u pojedinim zaseocima, gdje se vatra primakla kućama.

120721-pozar
"Najteže je na području Brestice, ali vatrogasci su na terenu i nastojaće da vatru odbiju od kuća", rekao je komandir vatrogasne jedinice Bileća Radomir Radmilović, izrazivši nadu da će požar biti lokalizovan, jer je noćas vjetar mirniji, a temperatura niža.

Radmilović je istakao da je požar, koji je u večernjim časovima bio zaprijetio kući Nosovića u mjestu Korita, lokalizovan i stavljen pod kontrolu, kao i požar u mjestu Baljci.

U večernjim časovima aktivirao se novi požar na području Meke Grude u bilećkoj opštini, ali je brzom intervencijom vatrogasaca ugašen.

Radmilović kaže da su na ovom požarištu pronađeni upaljač i cigarete, zbog čega se smatra da je vatra namjerno zapaljena.

U bilećkoj vatrogasnoj jedinicu kažu da je uzrok i drugih požara na ovom području, najvjerovatnije, ljudski faktor.

Na području opštine Trebinje požari su pod kontrolom, ali je i dalje najteža situacija u rejonu Duži, gdje su na terenu vatrogasci i priparnici Oružanih snaga BiH.

Načelnik opštinskog štaba Civilne zaštite Mirko Ćurić Srni je potvrdio da helikopter Oružanih snaga BiH večeras, zbog kvara, nije dejstvovao po požarištima, kako je to bilo najavljeno. (Srna)