230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Ljudski faktor uzrok većine požara

Dosadašnjim preduzetim radnjama policijskih službenika CJB Trebinje utvrđeno je da nijedan dokumnetovani požar nije izazvan namjerno, već da se radi o nehatu.

120721-pozar

Policijski službenici Centra javne bezbjednosti Trebinje su, radeći na rasvjetljavanju i dokumentovanju uzroka požara i identifikovanju lica koja se, eventualno, mogu dovesti u vezu sa požarima, na području Centra, do sada, utvrdili:
- da je do požara, većih razmjera, koji je izbio u mjestu Cernica, opština Gacko, a zatim se nekontrolisano proširio i na područje mjesta Doluše, Brestice, Korita, u opštini Bileća, došlo usljed paljenja smeća od strane R.B., iz Trebinja. U ovom požaru, osim niskog rastinja i šume, izgorjele su i štala, dvije garaže i četiri drvena niskonaponska stuba. Policijski službenici PS Gacko su, nakon dokumentovanja, juče, 24.07.2012.godine, Okružnom tužilaštvu Trebinje dostavili Izvještaj protiv R.B. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD Izazivanje opšte opasnosti.
- Pored izvještaja o počinjenom krivičnom djelu policijski službenici su, Odjeljenju za inspekcijske i poslove komunalne policije opština Trebinje i Bileća proslijedili informacije kojima su obuhvaćena tri lica zbog paljenja vatre na otovorenom prostoru, na dvije lokacije u Trebinju i jedne na području Bileće. Informacija je dostavljena nadležnim opštinskim organima, s ciljem preduzimanja mjera protiv izvršilaca, zbog nepostupanja po opštinskoj odluci koja se odnosi na zabranu paljenja vatre na otvorenom prostoru.
- Takođe, policijski službenici rade na rasvjetljavanju okolnosti uzroka požara većih razmjera koji je izbio u mjestu Banjevci a zatim se nekontrolisano proširio na brdo Leotar, mjesta Jasen, Cibrijan i dalje prema Ljubomiru na području opštine Trebinje. Prema prvim preliminarnim rezultatima istrage i izjavama očevidaca, uzrok požara, najvjerovatnije, nije ljudski faktor.