230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Bilećanin vicešampion Evrope u šahu

Od 14. do 18.jula 2012.godine, u Banji Vrućici kraj Teslića, održano je 12. prvenstvo Evrope za mlade u brzopoteznom i ubrzanom šahu.

120725-kokotovic Učestvovalo je 198 šahista iz 17 zemalja, a među njima je bilo i četvero mladih Bilećana, članova ŠK "Osnovac". Mirjana Popadić, Dajana Milićević i Aleksandar Kokotović koji su učestvovali u kategoriji do 18 godina, a  Vladan Vujović u kategoriji do 8 godina i postigli su zapažene rezultate.

Aleksandar Kokotović je ponovio uspjeh od prije 4 godine i ponovo se vratio sa srebrnom medaljom u rješavanju šahovskih problema. Bolji od njega je bio Mađar Eltigani, a treći je bio Poljak Klepačka. Aleksandar je bio odličan i u brzopoteznom šahu. Zauzeo je 10. mjesto, a u ubrzanom šahu je bio još bolji, čak peti.

Vladan Vujović u brzopoteznom šahu se plasirao u sredinu tabele. Pripalo mu je 23.mjesto. U rješavanju šahovskih problema je bio 16. dok je u ubrzanom šahu bio na korak do medalje. U posljednjem,devetom, kolu igrao je sa Bjelorusom koji je imao pola poena manje od njega i trebala mu je pobjeda da bi mu pripala medalja. Međutim Bjelorus je pobjedio i prestigao ga, a Vladan je podijelio 5. mjesto.
Dajana Milićević i Mirjana Popadić nijesu učestvovale u rješavanju šahovskih problema već su samo igrale brzopotezni i ubrzani šah. U brzopoteznom šahu su bile u prvoj polovini tabele. Dajani je pripalo 7. mjesto, a Mirjani 8. U ubrzanom šahu Mirjana je bila šesta, a Dajana sedma.
Pred ovo četvero mladih šahista su novi izazovi. Dajana, kao viceprvak BiH, sredinom avgusta ide u Češku na Svjetsko kadetsko prvenstvo, a Mirjana, Aleksandar i Vladan, kao prvaci BiH, početkom novembra idu u Sloveniju na Evropsko kadetsko prvenstvo. (Bileća info)