230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Prijem za džudistkinju iz Berkovića Aleksandru Samardžić

Ministar porodice, omladine i sporta Republike SrpskeNada Tešanović istakla je da su rezultati koje je džudistkinja iz Berkovića Aleksandra Samardžić ostvarila u dosadašnjoj karijeri izuzetni i da zaslužuju pažnju, te da će Ministarstvo, u skladu sa mogućnostima, i dalje podržavati mlade talentovane sportiste.

120725-aleksandra

„Rezultati koje je Aleksandra ostvarila su za svaku pohvalu i izuzetno smo ponosni na njih. Njen rad pratili smo i ranije, za šta je dokaz stipendija koju dobija od Ministarstva kao perspektivni sportista", naglasila je Tešanovićeva prilikom prijema koji je upriličila za ovu uspješnu sportiskinju.

Ona je rekla da je opredjeljenje Ministarstva da se akcenat stavi na rad sa sportistima u mlađim kategorijama, jer je to najbolji način da se postave temelji za rezultate u seniorskoj konkurenciji.

Aleksandra i njen otac i trener Jovo Samardžić izrazili su zadovoljstvo zbog prijema i naglasili da su izuzetno zadovoljni zbog pažnje koju je Ministarstvo pokazalo za Aleksandrine rezultate, jer će im pomoć dobro doći kako bi ostvarili planove za narednu godinu.

„Planiram odlazak na evropsko i svjetsko prvenstvo, kao i na Olimpijadu mladih, za šta moram dobro da se pripremim", rekla je Samardžićeva. Ova četrnaestogodišnja sportiskinja postala je vicešampionka Evrope u konkurenciji kadetkinja, čime je ostvarila najbolji rezultat u mlađim kategorijama u BiH.

Do sada je, između ostalog, od 2007. do 2011. godine bila prvakinja Republike Srpske i BiH u konkurenciji pionirki, a 2011. godine prvakinja Balkana u konkurenciji pionirki i prvakinja Srpske i BiH u konkurenciji mlađih seniorki.

Ove godine je na međunarodnim takmičenjima ostvarila zapažene rezultate - osvojila je evropski kup u Poljskoj, drugo mjesto na evropskom kupu u Češkoj, te postala vicešampionka Evrope, saopšteno je iz resornog ministarstva. (Srna)