230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Bilećani bacali bombe po livadi

Policijski službenici PS Bileća su rasvijetlili, dokumentovali i Okružnom tužilaštvu Trebinje dostavili Izvještaj protiv dva lica, obojica iz Bileće, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo. 

120406-policija auto Postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni A.Š. počinio KD Izazivanje opšte opasnosti i KD Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, a osumnjičeni Ž.V. KD Nedozvoljena prozvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Naime, nakon što je 25.07.2012.godine, u 08,15 časova, PS Bileća prijavljeno da je na teretnom vozilu, vlasništvo N.K., došlo do oštećenja, policijski službenici PS Bileća izvršili su uviđaj i konstatovali da je oštećenje nastalo usljed aktiviranja ručne bombe. Na mjestu je pronađena i jedna neaktivirana ručna bomba koju su na bezbjedan način ukolonili pripadnici Civilne zaštite.
Daljom kriminalističkom obradom utvrđeno je da postoje osnovi sumnje da se u vezu sa izvršenjem ovog djela mogu dovesti A.Š. i Ž.V.
A.Š. i Ž.V. su lišeni slobode i izvršen je pretres prostorija i vozila koje koriste.
Preduzetim operativno taktičkim mjerama i radnjama konstatovano je da postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni A.Š., 25.07.2012.godine, boravio u jednom ugostiteljskom objektu i oko 03,10 časova, izašao na terasu ugostiteljskog objekta i, na livadu u blizini, bacio jednu ručnu bombu koja nije eksplodirala a zatim zatražio od osumnjičenog Ž.V. da mu donese drugu bombu koju je, takođe, bacio na livadu i koja je eksplodirala i pričinila materijalnu štetu na teretnom vozilu, parkiranom u blizini ugostiteljskog objekta.