230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

„Galeb" Bjelopoljskog pozorišta najbolja predstava 55. FF

Predstava „Galeb" Bjelopoljskog pozorišta najbolja je predstava u cjelini 55. Festivala festivala, saopšteno je sinoć na svečanom zatvaranju smotre amaterskih pozorišta Crne Gore, Srbije i BiH.

120727-festkraj2 Komad, rađen po tekstu Antona Pavloviča Čehova, a u režiji Dragana Koprivice, kako je obrazložio predsjednik stručnog žirija reditelj Jovica Pavić, zaslužio je zlatnu masku za najoriginalnije ostvarenje festivala na konceptualnom planu, koje je svojom radikalnošću u dramaturškom i rediteljskom postupku dalo najubjedljiviji rezultat.

Zlatne masku za rediteljsko ostavrenje dobio je Dejan Cicmilović, za predstavu „Ženidba" Centra za kulturu „Masuka", za, kako je navedeno dosljedan zanatski rediteljski pristup na planu cjeline i žanrovskog određenja predstave.
Željku Miloševiću iz Gradskog pozorišta Trebinje dodijeljena je zlatna maska za najboljeg glumca, za ulogu Đorđa u „Lakom komadu" dok je najbolja glumica ovogodišnje smotre amaterskih pozorišta Ena Numanović, kojoj je dodijeljena zlatna maska za ulogu Nine u predstavi „Galeb" Bjelopoljskog pozorišta.
Jesenku Muzaferiji iz Teatra „Toatal „iz Visokog pripala je zlatna maska za scenografiju predstave „Kralj Ibi", a Veri Muzaferija nagrada za kostimografiju.
Zlatna maska za kolektivu igru pripala je ansamblu Centra za kulturu „Masuka", a za izbor muzike Bogdanu Tododroviću, za predstavu „Čehov je Tolstoju rekao zbogom" Kolašinskog pozorišta.
Zorici Krunić,za ulogu u „Ženskim razgovorima" Trsteničkkog pozorišta dodijeljena je zlatna maska za epizodnu žensku ulogu, a nagradu za najbolju epizodnu mušku ulogu pripala je Dževadu Hasanbegoviću, za ulogu Bordira u predstavi „Kralj Ibi" Teatra "Total" iz Visokog.

120727-festkraj1
Na ovogodišnjem Festivalu festivala dodijeljene su i diplome , a specijalne diplome za režiju pripale su Draganu Koprivici za predstavu „Galeb" i Jesenku Muzaferiji za „Kralja Ibija".
U obrazloženju Žirija Festivala, u sastavu Jovica Pavić, Slobodan Marunović i Saša Torlaković, istaknuto je da je ovogodišnji festival bio ujednačenog kvaliteta.
Najbolja predstava po mišljenju Žirija publike je Gogoljeva „Ženidba" u izvođenju ansamblu Centra za kulturu „Masuka" iz Velike Plane.

U pratećem programu Festivala, pred svečanost dodjele priznanja, sinoć je Hercegnovsko pozorište izvelo komad "Noć četiri mjeseca", po tekstu Stevana Koprivice , a u režiji Staše Koprivica. (Opština Trebinje)