230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Inicijativa za bratimljenje Vranja i Trebinja

"Osnovni razlog posjete Trebinju je nastavak bratskih i prijateljskih odnosa, koji su započeti sedamdesetih godina prošlog vijeka, kao i mogućnost uspostavljanja dublje privredne saradnje", rekao je danas u Trebinju gradonačelnik Vranja Zoran Antić, prilikom susreta sa zamjenikom načelnika Opštine Trebinje Zoranom Sorajićem i potpredsjenikom SO Petrom Ivankovićem.

120730-vranje1

Prema riječima gradonačelnika Vranja isti problemi tište privredu i Vranja i Trebinja.
„U odnosu na broj stanovnika, približan je i broj nezaposlenih, od tri do pet hiljada, pa ovom posjetom nastojimo pronaći rješenja, da bi sopstvenim resursima, bez pomoći sa strane, uspostaviti privredne odnose", rekao Antić.
On je dodao da geografske različitosti omogućavaju da dio auntentičkih proizvoda iz Srbije dođe u Trebinje, i obrnuto , što bi bio i početak privredne saradnje.
„Imamo namjeru da se Trebinje i Vranje pobratime. Početkom oktobra zakazni su novi susreti dvije delegacije u Vranju u cilju stvaranja povoljne klime za dobre privredne odnose", rekao je nakon današnjeg sastanka zamjenik načelnika Opštine Trebinje Zoran Sorajić. (Opština Trebinje)