230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

45 novih radnih mjesta u "Swisslion Takovo" u Trebinju

U Prehrambenoj industriji "Svislajon Takovo" u Trebinju počela je montaža nove proizvodne linije, na kojoj će biti zaposleno 45 radnika.

111008-iat
Zbog ulaska Hrvatske u EU i drugačijih carinskih propisa, pogon za proizvodnju biskvita iz fabrike u Sisku preseliće u Trebinje, a oprema je već stigla.

"Ukoliko sve bude teklo prema planu, prve biskivite iz našeg pogona očekujemo u septembru", rekla je direktor trebinjske Prehrambene industije "Svislajon Takovo" Vesna Vujović.

Ona je istakla da je tri godine od osnivanja prehrambena industrija u Trebinju izrasla u ozbiljnog proizvođača konditorskih proizvoda, koji je asortiman proizvoda, sa početnih desetak, proširio na 50 vrsta artikala.

"Obim proizvodnje konstatno je rastao i sada dostiže 800 tona mjesečno, a slatkiši iz Trebinja dospijavaju na tržišta zemalja Cefte, Eu, Amerike i Australije. Broj zaposlenih je sa 70, koliko ih bilo kada je fabrika otvorena, došao do 200 radnika", navela je Vujovićeva.

Ona kaže da je politika zapošljavanja da se shodno rastu proizvodnje, prekvalifikacijom, u prehrambenoj industriji angažuju radnici Industrije alata, čime se rasterećuje metalski dio proizvodnje koncerna "Svislajon".

"Većinski vlasnik Rodoljub Drašković pokazuje veliki interes za nove razvojne projekte, pa i ubuduće očekujemo investicije u prehrambenu industriju Trebinju", rekla je Vujovićeva. (Srna)