230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Održana promocija romana Kupi mi kupine

120731-amir

Sinoć je u bašti Kluba prijatelja umjetnosti Atanasije Popović održana promocija romana Kupi mi kupine, autora Amira Misirlića, rock kritičara, iz Sarajeva.

Nakon više napisanih knjiga koji se više stručno bave muzikom, ovo je prvi Amirov roman. Roman je napisan u formi intervjua sa glavnim junakom, koji je vođa benda Kupi mi kupine, a koji se kroz vrijeme kao suncokret okretao za muzičkim pravcima koji su bili aktuelni. Tako je i ime benda Kupi mi kupine nastalo kada i grupe Tutti Frutti Bend, Gino Banana, Crvena Jabuka i druge koje su imale nešto "voćno" u imenu. Više ambiciozan nego talentovan, glavni junak Miro Korać, kroz laži i izmišljotine pokušava da sebe i grupu predstavi u što boljem svijetlu, iako je istina nešto drugačija. 

Nakon predstavljanja knjige, veče je nastavila u stilu radijske emisije Svaka pjesma ima svoju priču u saradnji sa Radiom Gbg gdje su se mogle čuti interesantne priče o nekim pjesmama, koje su Miki i Adi, (Miki Perkušić i Adi Šarenac poznati trebinjski muzičari), uživo izveli na gitarama. Izvedene su Bijelo Dugme - Ipak poželim neko pismo, Đorđe Balašević - Devojka sa čardaš nogama, Miladin Šobić - Marija, Bajaga - Tamara, Zabranjeno Pušenje - Zenica Blues, Željko Bebek - Oprosti mi što te volim, Parni Valjak - Jesen u meni i Riblja Čorba - Kad hodaš ne zastajkuješ. 

Za kraj su Miki i Adi odsvirali još jedan blok pjesama, a sudeći po komentarima prisutnih, veče je bila uspješna i mnoge je ispunila lijepim osjećajima i pozitivnom energijom. 

Sponzori večeri su bili Vinski podrumi Anđelić, Klub prijatelja umjetnosti Atanasije Popović.