230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Nevesinjski grb Zvezde za Ginisa (video)

Navijači Crvene zvezde iz Nevesinja odlučili su da na planini Velež povrh grada naprave velelepni spomenik najdražem fudbalskom klubu!

120803-zvezda grb

Planiraju da sagrade Zvezdin grb impozantnih dimenzija, veći i od beogradske „Marakane". Ukoliko se njihove zamisli obistine, nad hercegovačkom varošicom na 1.300 metara nadmorske visine uskoro će zablistati simbol najtrofejnijeg srpskog kluba površine od neverovatnih 21.000 metara kvadratnih.
Organizatori ovog poduhvata, kojima je crveno-bela boja na srcu, kažu da im je želja da budućim generacijama, a posebno pristalicama Zvezde, ostave u amanet veličanstveno zdanje koje će svakom putniku namerniku koji prolazi kroz ovaj kraj jasno staviti do znanja koliko je bitan i voljen slavni klub u Nevesinju.
Na Maloj Veleži, gde će biti sagrađen grb, decenijama je postojala zvezda petokraka kao simbol socijalističke ideologije bivše države. Zub vremena ju je znatno oštetio, a čitav plato je zarastao u šumu, pa je i ovaj spomenik pao u zaborav. „Delije" iz Nevesinja su došle na ideju da na postojeću zvezdu nadograde štit i tako dobiju veličanstveni grb najdražeg kluba sa dijagonalom od čak 170 metara, zbog čega će bi se mogao naći i u konkurenciji za Ginisovu knjigu rekorda!
Zvezdaši su već prionuli na posao. Angažovali su inženjere od struke, raščistili nepristupačan teren i postavili oznake za budući grb. Masovno okupljanje zakazali su za 12. avgust, kada bi trebalo da prikupe potreban kamen. Nakon toga sledi postavljanje zida dužine 750 metara i širine pola metra, a završna radnja je farbanje grba.
U Nevesinju se sa mnogo pažnje prate aktivnosti pristalica Crvene zvezde, koji imaju podršku svih građana, pa se može očekivati da impozantni simbol uskoro zablista na vrhu planine Velež.


Direktor marketinga Crvene zvezde Goran Broćić u izjavi za Press RS pohvalio je akciju nevesinjskih „delija".
- Vernost i ljubav navijača prema Zvezdi nema granica, tako da ovaj potez nije veliko iznenađenje, ali poduhvat naših prijatelja iz Nevesinja je za svaku pohvalu i Zvezda kao klub će znati da ceni i nagradi ovakvu vernost svojih pristalica - poručio je Broćić. (Press)