230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Promocija romana Ranka Slijepčevića - Hamlet od Tribunije

Ranko Slijepčević poznati kantautor iz Trebinja nedavno je objavio roman pod naslovom "Hamlet od Tribunije". Ovo djelo svečano će promovisati Turistička organizacija Opštine Trebinje u utorak 7. avgusta u Klubu prijatelja umjetnosti Atanasije Popović, sa početkom u 21 čas. Promociji će prisustvovati i sam autor.

120804-hamlet plakat

Hamlet od Tribunije je roman pisan u obliku dnevnika i govori o piščevim susretima sa dragim ljudima, kako na javi, tako i u snu. Ovim romanom koji je nastao u protekle 3 godine Ranko se vraća u svoje djetinjstvo provedeno na trebinjskim ulicama, kao i u vrijeme svoje mladosti sa posebnim osvrtom na sedamdesete i osamdesete godine proteklog vijeka.

120713-na-kafi-sa-ranko-slijepcevic.jpg

Roman je sačinjen od 4 zasebne priče koje ustvari čine cjelinu. To je priča o ljudima koji su obilježili autorov život, priča o snovima, nadanjima, usponima, padovima jedne generacije o onome što je moglo biti i onome što je bilo. Ili kako sam autor kaže "Pričao sam o običnim dječacima, koje smo sretali i pozdravljali u jednom boljem vremenu, koje je imalo sve dobre predznake, ali nije izduralo. Kroz njihove srećne i one malo tužnije trenutke, koje smo svi na neki način prošli i nadam se da će se misli iz ove knjige prepoznati sa posvećenim".

Knjiga je multimedijalna, jer je prati CD sa kompilacijskim izborom autorovih već odavno poznatih pjesama, kao i pet novih numera, od koje su tri instrumentalne, zapakovane u chillout, koji je trenutna svera Rankovog muzičkog interesovanja. Knjigu, kao i CD zatvara pjesma "Trebinjska", koja je lična karta našeg Ranka Slijepčevića.