230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Ranko Slijepčević promovisao svoj roman prvjenac - Hamlet od Tribunije

Protekle noći u Klubu prijatelja umjetnosti Atanasije Popović u Trebinje u organizaciji Turističke organizacije grada Trebinja održana je promocija romana prvjenca poznatog trebinjskoh kantautora i muzičara Ranka Slijepčevića, "Hamlet od Tribunije".

120807-ranko04

U uvodnom dijelu programa o romanu je govorio autorov sestrić Dražen Tupanjanin, koji je između ostalog rekao da je knjiga multimedijalna, jer je prati CD sa kompilacijskim izborom autorovih već odavno poznatih pjesama, kao i pet novih numera, od koje su tri instrumentalne, zapakovane u chillout, koji je trenutna svera Rankovog muzičkog interesovanja. Ranko se u svom obraćanju prisutnima zahvalio na posjeti, te svojoj izdavačkoj kući, i svim prijateljima i ljudima koji su mu pomogli da objavi svoj roman prvjenac.

U muzičkom dijelu programa trebinjce je zabavljao i sam autor uz pratnju poznatog trebinjskog kompozitora i pijaniste Boba Vučura.

Knjigu, kao i CD zatvara pjesma "Trebinjska", koja je lična karta našeg Ranka Slijepčevića, a koja je bila završna numera ove večeri promocije.

Hamlet od Tribunije je roman pisan u obliku dnevnika i govori o piščevim susretima sa dragim ljudima, kako na javi, tako i u snu. Ovim romanom koji je nastao u protekle 3 godine Ranko se vraća u svoje djetinjstvo provedeno na trebinjskim ulicama, kao i u vrijeme svoje mladosti sa posebnim osvrtom na sedamdesete i osamdesete godine proteklog vijeka.