230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Leotar putuje u Češku

U posljednjem meču Preliminarne runde grupe A, odigranom večeras u SD "Miloš Mrdić" u Trebinju KMF Leotar se drugu godinu za redom plasirao u narednu fazu UEFA Futsal Cup-a, najjačeg evropskog takmičenja u malom fudbalu

120810-kmfleolsxmark12

 

Protivnik mu je bila veoma neugodna ekipa Lexmax CSC iz Moldavije. Meč je završio rezultaton 4:1 (3:1). Slično kao i na prvoj utakmici protiv Maltežana, Leotar je poveo u prvim sekundama susreta, tačnije u 34 sekundi, preko stamenog Miljana Vica, koji na oduševljenje publike dovodi trebinjce do prednosti od 1:0. Nešto nakon toga gosti iz kontra napada izjednačavaju, gol je postigao Baeşu. U 7 minutu Vico ponovo zabija za novo vođstvo, a zatim pred kraj prvog dijela, Savo Andrić predivnim lobom zabija za 3:1, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Početak drugog dijela susreta obilježio je predivan gol golmana domaćih Dušana Beraka, koji koristi nepažljivu igru golmana gostiju, te zabija sa gola na gol za konačnih 4:1. Gosti nakon toga prelaze u napad sa 5 igrača, ali trebinjci uspijevaju da odbiju svaki njihov napad. Berak je briljirao sa nekoliko odličnih parada. 

Najbolji igrač i strijelac ovog turnira je zasigurno Miljan Vico sa 5 postignutih golova u dvije utakmice.

Po završetku meča predstavnici ekipa su dali izjave za novinare.

"Nismo zadovolji načinom suđenja, te načinom igre protivnika za koju smatram da je bila "prljava". Generalno nismo zadovoljni organizacijom turnira, te samim gostoprimstvom i smatram da je bilo dosta boljih mjesta za organizaciju ovog turnira" rekao je novinarima, vidno iznervirani i razočarani golman gostujuće ekipe Alexandru Crivoi.

"Imali smo prednost domaćeg parketa i veliku podršku publike, Moldavci su bili veoma nazgodni, brzi i agresivni. Odigrali smo odličan meč sa veoma neugodnim protivnikom. Sada slijede pripreme za narednu fazu takmičenja, koja se igra u Češkoj. Igraćemo našu igru, sigurno neće biti lako, ali smo spremni na nove izazove, i smatram da nas u Glavnoj rundi niko neće lako savladati", istakao je Siniša Mulina na press konferenciji.  

KMF LEOTAR - LEXMAX CSC 4:1

KMF Leotar: Dušan Berak (GK) 1, Savo Andrić 1, Mitar Vukanović (C), Siniša Mulina, MIljan Vico 2, 5 Vladimir Vladisavljević, Joney Herbert Felix Da Silva, Predrag Šešelj, Dejan Pavlović, Slobodan Nikolić, Nebojša Kapor, Nemanja Mičeta, Tener: Dragan Spaić (BIH)

LEXMAX CSC: Alexandru Crivoi (GK), Vasile Arlet, Valeriu Baeşu 1, Oleg HilotiI, Vladimir Tanurcov (C), Alexei Capsamun (GK), Vitalie Lungu, Vasile Gujea, Andrei Negara, Andrei Vicolaş, Ruslan Miron, Mihail Iavorsccii. Trener: Vasile Arlet (MDA)

SD "MIiloš Mrdić" Gledalaca: 1000. Sudije: Mario Silva (POR), Tomasz Frak (POL) i Christophe Paitreault (FRA).