230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Zatvorena Likovna kolonija "Lastva - Trebinje 2012"

Izložbom radova na Trgu slobode, sinoć je završena 7. Međunarodna likovna kolonija Lastva – Trebinje 2012. koja je okupila 14 likovnih stvaralaca iz Rusije, Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

120813-izlozba8

Otvarajući izložbu, zamjenik ambasadora Ruske Federacije u BiH Aleksej Kerestedžijanc rekao je da je kultura je onaj dio čovjekovog života koji prvi dolazi do srca i ruku ljudi.
„Ova Kolonija na najbolji način pokazuje koliko su jake kulturne i duhovne veze između naša dva naroda, a vjerujem da će u buduće biti još jače", rekao Kerestedžijanc, prenoseći Trebinjcima pozdrave od Ruskog ambasadora Alaksandra Bocan Harščenka. Jedan broj radova nastalih na Koloniji, kao i prethodnih godina, ostaje u njenom fundusu.

U okviru završne izložbe Kolonije organizovana je i prodajna izložba slika, dar učesnika Kolonije. Prihod od prodaje namjenjen je za liječenje našeg oboljelog sugrađanina Miljana Šapurića.
Sedma Međunarodna likovna kolonija Lastva – Trebinje, čiji je pokretač Radmila Lizdek, akademski slikar iz Trebinja, održana je u okviru programa Trebinjskih ljetnih svečanosti. (Opština Trebinje/Lokoportal)