230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Prijem za đake generacije

U prostorijama Grada Trebinja danas je upriličen svečani prijem za učenike Tamaru Čučković, Ivanu Nikić i Predraga Damanovića, đake generacije trebinjskih srednjih škola: Gimnazije „Jovan Dučić", Centra srednjih škola i Tehničke škole.

120815-djaci1

Čestitajući đacima generacije postignuti uspjeh tokom srednje škole, dr Ćuk je istakao da je zadovoljstvo biti u društvu mladih i talentovanih ljudi.
„Oni su ispunili još jedan zadatak, upisali su se na fakultete , što nas dodatno raduje. Gradska uprava će voditi računa da nađe načina da ih stimuliše i podržava tokom studija" rekao je gradonačelnik Trebinja. Ivana Nikić, učenik generacije Centra srednjih škola, brucoš na Medicinskom fakultetu u Foči istakla je da i na studijama očekuje dobar rezultat. Potrudiću se da postignem što bolji uspjeh kako bi već sledeće godine mogla da konkurišem za stipendiju".

120815-djaci2
„Đak sam generacije Gimnazije „Jovan Dučić. Upisala sam Medicinski fakultet u Beogradu i vjerujem da ću nastaviti sa dobrim rezultatima", kazala je na dnašnjem prijemu u Gradskoj upravi Tamara Čučković. Predrag Darmanović, učenik generacije Tehničke škole kaže da je učestvovao na konkursu za stipendiju Vlade Češke, te da je u tome i uspio.

„Zahvaljujući uspjehu tokom srednje škole, kao i na nekim takmičenjima, kao što su sajmovi inovacija, uspio sam da dobijem stipendiju i upišem elektrotehniku u Pragu", rekao je Darmanović.
Inače, Grad Trebinje iz godišnjeg Budžeta poslednjih godina redovno stipendira nadarene studente. Ove godine stipendije je dobio 101 student. (Opština Trebinje)