230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Uređuje se poletište za paraglajding

Aero klub Trebinje uz pomoć HET-a i Opštine Trebinje, počeo je sa radovima na uređenju prvog trebinjskog poletišta za paraglajdere na obližnjem brdu Gljiva.

120820-poletiste5

Radovi će biti izvođeni u 3 faze. Prva faza, koja je podrazumjevala čišćenje i ravnanje terena, već je završena. U drugoj fazi planirano je nasipanje zemlje, a u trećoj  zatravnjivanje i okolno uređenje samog poletišta.

120820-poletiste3

Dosadašnje izvođenje radova pomogli su HET Trebinje u mehanizaciji i Opština Trebinje u pogonskom gorivu. Kako navode iz Aerokluba, radovi bi trebali biti završeni do kraja godine.

"Nadamo se još većoj podršci lokalne zajednice. Cilj nam je prije svega popularizacija paraglajdinga i vazduhoplovstva uopšte na ovim prostorima, zatim bi u bližoj budućnosti organizovali međunarodna takmičenja u Paraglajdingu, koja bi okupila veliki broj ljudi, što bi naravno uticalo na opšti razvoj turizma u našem gradu" rekao je za Lokoportal predsjednik Aero kluba Trebinje, Zoran Petrović. Petrović takođe navodi da je vrlo bitno da se ljudi koji nisu letači, npr. planinari, izletnici i svi dobronamjerni građani koji dođu na ovo poletište, lijepo osjećaju i uživaju u fantastičnom pogledu na jedan od najljepših gradova u RS - Grad Trebinje.

120820-poletiste2