230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Rusi ponovo kod Petijevića

U okviru programa turističke organizacije R-Tours iz Crne Gore ruski turisti, njih oko pedesetak su juče, kao i nekoliko godina do sada, posjetili grad Trebinje i obišli sve njegove znamenitosti.

120822-rankop2

Obilazeći Hercegovinu, ruski turisti sa prekookeanskih kruzera, već nekoliko godina za redom redovno obilaze i podrum Trebinjca Ranka Petijevića. U predivnom ambijentu vinarije Petijević, domaćin je za goste spremio domaći sir, pršut, priganice, smokve i svoja najbolja vina.

120822-ranko2

Uz ovu posjetu bilo je uključeno i razgledanje grada Trebinja, posjeta Crkvini, manastiru Tvrdoš, Muzeju Hercegovine. Gosti su uglavnom iz Rusije, Bjelorusije i Ukrajine.

- Njihove raekcije o Trebinju i Hercegovini veoma su pozitivne i iz godine u godinu zainteresovanih je sve više.

O tome najbolje govori i činjenica da su sve CG agencije prihvatile ovaj izlet i uvrstile ga u svoj izletnički program. To su uradile i ruske agencije.

- Napravili smo program Trebinje s namjerom da ga prihvate turističke agencije iz Crne Gore, vezano za otvaranje puta Meljine-Trebinje - rekao je Aleksandar Kusalović, predstavnik R-Toursa u Crnoj Gori.

Kusalović nam priča o imidžu Hercegovine kod Rusa: jug, mediteran, dobro vino, kvalitetan med, duvan... eto, i Staljin je pušio cigarete Hercegovina flor. Vezu čine i Miloradovići, i Sava Vladislavić, itd.
- Njihovi utisci su dobri, ali mora se više uraditi na promociji Trebinja, mora se više raditi sa turističkim agencijama, mora se mnogo profesionalnije i sa više elana pristupiti tom poslu... - podvlači Kusalović, inače rodom Trebinjac.

 120822-rankop3

120822-ranko1

120822-rankop1