230816 baner dineco 650x170 05
230601 anis rentacar baner

200601 market99 baner

220201 luxtravel baner
 
 
 
 
Vijesti Trebinje

Ljetna škola sporta okupila 100 strelaca iz cijelog regiona

Na današnjoj konferenciji za novinare koju su organizovali predstavnici Streljačkog kluba Leotar RVI, istaknuti su aktuelni događaji u ovom klubu, te problematika sa kojom se ovaj sport u RS susreće.

120822-strelci1

Na press konferenciji su se novinarima obratili Momčilo Bodiroga predsjednik streljačkog Saveza RS, Adolf Ambroš generalni sekretar Streljačkog saveza RS, te dva gosta člana reprezentacije Srbije Uroš Kačavenda i Dimitrije Grgić,

120822-strelci3

Momčilo Bodiroga predsjednik streljačkog Saveza RS je ovom prilikom istakao da je ovogodišna Ljetna škola sporta u dvije smjene u Trebinju okupila oko 100 mladih strelaca, kako iz RS tako i iz FBiH.  Prva smjena je trajala od 12.08 do 19.08. a druga je počela 19.08 i trajaće do 26.08.2012. godine.

Adolf Ambroš je ukazao na veliku problematiku sa kojom se susreću svi streljački klubovi u RS, te da je ovaj sport uveliko zapostavljen od strane Ministarstva omladine porodice i sporta RS. Na to ukazuje činjenica da je prije 20 godina bilo preko 100, dok sada ima svega 26 klubova koji egzistiraju na ovim prostorima, novodi Ambroš.

"Sa zadovoljstvom sam se odazvao pozivu rukovodstva ovog Streljačkog kluba. Prvi put sam u Trebinju i grad mi se mnogo sviđa. Pokušaćemo da prenesemo svoje znanje i tehniku koja je potrebna u ovom sportu i tako mladim strelcima pomoći da usavrše svoje sposobnosti, kako bi na takmičenjima mogli da postignu što bolje rezultate", rekao je mladi Dimitrije Grgić član reprezentacije Srbije. Grgić je ove godine ispunio normu za učešće na Olimpijskim igrama u Londonu, ali su se na njegovu nesreću, iz Saveza Olimpijskih igra Srbije odlučili za drugog sportistu, (Jasnu Šekarić).

"Već drugu godinu za redom sam u Trebinju. Sa zadovoljstvom se svake godine odazovem na poziv Trebinjaca i veoma mi je drago što mogu da prenesem svoje trenersko i streljačko iskustvo na mlade strelce", istakao je ovom prilikom iskusni strelac, trener i promoter mnogih kampova širom Srbije i RS, Uroš Kačavenda. Kačavenda se upravo vratio sa Svjetskog prvenstva koje je održano u Zagrebu, gdje je osvojio veliko 12 mjesto u samostrelu, s obzirom da je ovim sportom počeo da se bavi prije samo mjesec dana.

120822-strelci2